"Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz!" Hz Muhammed sav

"Nasıl öldüğümüz kim olduğumuzu gösterir. Hayatı ölüm tanımlar..." Octavio PAZ,



2 Nisan 2015 Perşembe

Belçika'nın Flaman bölgesinde her 22 ölümden 1'i ötanazi

Belçika'nın Flaman bölgesinde her 22 ölümden 1'i ötanazi

kaynak: timeturk 

Ötanazinin 2002 yılında yasal hale geldiği Belçika'da, bu yöntemle hayata veda edenlerin oranı artıyor.Gent Üniversitesi ve Brüksel Flaman Serbest Üniversitesi'nin (VUB) ortak araştırmasına göre, Belçika nüfusunun yüzde 60'ının yaşadığı otonom Flaman bölgesinde ötanazi yaptıranların toplam ölümlere oranı 2007'de yüzde 2 düzeyindeyken, 2013'te yüzde 4,6'ya yükseldi.
New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, Flaman bölgesinde ötanazi taleplerinin onaylanma oranı da hızla artıyor. 2007 yılında ötanazi başvurularının yüzde 56'sına izin çıkarken bu oran 2013'te yüzde 77'ye çıktı.
Araştırmacılar, "2007 ve 2013 yılları arasında Belçika'da ötanazi talebinin arttığını ve doktorların, genellikle palyatif tedavilerin ardından bu talepleri artan oranda karşıladığını" ortaya koyarak "ötanazinin Belçika'da hayatı sonlandırmada artan oranda geçerli bir seçenek olarak değerlendirildiği" sonucuna ulaştı.
2002'de 18 yaş üstüne ötanaziyi serbest bırakan Belçika, geçen yıl çocuklara ötanaziyi yasal hale getirerek dünyada bir ilke imza atmıştı. Hollanda ve Lüksemburg ötanazinin yasal olduğu diğer ülkeler. Hekim yardımlı intihar ise İsviçre, Almanya, Arnavutluk ve ABD'nin bazı eyaletlerinde serbest.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder